
Grillad lammrygg med sallad på sötpotatis smaksatt med apelsin }
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 199

Kcal / portion: 776

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3103 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 14%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Lammkarré utan ben 600.0 gram 33%
Paprikapulver 1.0 msk 1%
Kummin krossad 2.0 msk 2%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Rapsolja neutral 1.0 msk 4%
Sallad:
Sötpotatis 2.0 styck 13%
Rödlök 1.0 styck 2%
Haricots verts färska 100.0 gram 1%
Fikon färska 2.0 styck 2%
Apelsin hel 1.0 styck 2%
Chilifrukt röd 0.2 styck 0%
Dijonsenap ¤ 1.0 msk 1%
Äggula 1.0 styck 2%
Vitvinsvinäger 1.0 msk 0%
Rapsolja blommig 1.5 dl 36%
Blandsallat 0%
Kockskolan:
Så lagas lammkarré > Äts ej
Kock: Kocklandslaget
Uppdragsgivare: Svensk Raps
Tillagning (1 tim )
- Mortla paprikapulver, kummin och vitlök i lite olja. Gnid in lammet med blandningen och låt stå och marinera medan du gör salladen.
- Skala och koka sötpotatis i saltat vatten cirka 30 minuter. Låt svalna något medan du gör majonnäsen.
- Strimla rödlök. Riv skal på apelsin. Finhacka chili. Filéa apelsin, klyfta och dra av det tunna skalet.
- Blanda dijonsenap, äggula och vinäger. Droppa försiktigt i oljan under vispning till en tjock konsistens. Salta och peppra samt smaksätt med apelsinskal och chili.
- Tärna sötpotatisen grovt och vänd ner sötpotatis, rödlök, haricot vertes och apelsinfiléer i majonäsen.
- Riv olika salladssorter grovt och blanda med färsk koriander. Lägg sallad och koriander underst på ett fat och toppa med potatissallad och delade färska fikon.
- Stick in en stektermometer till mitten av köttet. Grilla lammet försiktigt (ej för hett) till en innertemperatur på 56–58°C, cirka 10 minuter. Låt vila något innan det skärs upp.
Kockens kommentar
Lammrygg kan avse hela ryggen, men vanligtvis avser det den främre delen som också benämns karré. Urbenad karré kallas vanligtvis för lammentrecôte. Läs mer, klicka på ingrediensen.Fler recept inom Grillat lamm
Liknande recept som Grillad lammrygg med sallad på sötpotatis smaksatt med apelsin }
-
Grillad lammentrecote med rödbetor och getost
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Grillad lammrygg med sallad på sötpotatis smaksatt med apelsin }
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Grillat lammspett
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Koreanska BBQ lammracks
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad hel lammbogsrulle
Svårighet: Medel, Receptgivare: Jonas Borssén: Grilla som proffsen
-
Grillad lammstek på bästa sätt
Tid: 15 min (+ 6 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad lammracks hel bit
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad marinerad lammstek på två sätt
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan